google.com, pub-7463296435306292, DIRECT, f08c47fec0942fa0
 
  • Admin

Hevoskasvattajan vuosi


Hevoskasvattajan vuosi - uudenvuodenpäivä 2015
Juuli ja Epeli uudenvuodenpäivänä 2015

Talvi


Yleensä viimeistään vuodenvaihteen jälkeen minulla alkavat ns. Sukuposti-hetket. Dream Pedigree on perinteisesti ollut kovassa käytössä, sittemmin rinnalle on tullut alati kehittyvä ja uusia ominaisuuksia saava Heilan testiparitus.


Vuodenvaihteen molemmin puolin järjestetään mielenkiintoisia suomenhevosiinkin liittyviä koulutuksia ja seminaareja, jokavuotisina toistuvina tietysti pitää erikseen nostaa esille ravurijalostukseen keskittyvä Jalostuspäivät kuninkuusravipaikkakunnalla sekä vähän laajemmin kaikkia jalostussuuntia koskeva Suomenhevoskasvatuksen seminaari Ypäjällä.


Kevättalvi on minusta parasta aikaa hioa tilausvarsadiilejä. Näin yksityiskohdista pystytään keskustelemaan rauhassa, sopimukset neuvotella sekä paperit allekirjoittaa hyvissä ajoin. Samoin orivalinnan pähkimiselle jää vielä aikaa.


Lumettaja matkalla kesäleirille Pulsaan 2015
Lumettaja matkalla orilaitumelle Pulsaan 2015

Kevät


Kevättä kohden alkaa valmistautuminen lähestyviin varsomisiin. Meillä on kasvatuskimpan kokoontumisen aika. Tärkeimpänä päätöksenä tehdään taikka varmistetaan orivalinta sekä mahdolliset varavalinnat. Pitkin talveahan niitä jo pallotellaan, mutta keväällä on päätösten aika.


Orille voi soittaa varauksen jo hyvissä ajoin, jotta saa varmistettua oman tamman paikan varausjonossa. Harvalla listalla varauskirja tulee täyteen, mutta kun tammakiintiöitä tulevaisuudessa lasketaan, varsinkin suosituimmilla oreilla voi alkaa käydä niin että nopeat syövät hitaat. ;)


On myös mahdollista, että oria päädytään syystä tai toisesta vaihtamaan kesken kauden, jolloin varavalintakin on hyvä olla jo selvillä.


Varsomisen lähestyessä viritellään kamera tamman karsinaan sekä kiroillaan prepaid-liittymän ja nettimokkulan kanssa jotta saadaan talli nettiaikaan ja valvonta pelaamaan. Bucketeye-kamera on ollut hyvä ostos, vaikka ei taida olla olemassa nettiliittymää, jonka kanssa ei joutuisi ainakin vähän hiomaan tai verestämään IT-taitojaan. Tämän kanssa ollaan kuitenkin pärjätty, eikä tallin ja talon välille ole tarvinnut alkaa rakentaa kaapelointeja.


Jos tamma on tyhjä, tykkään aloittaa sen kanssa oriasemakäynnit toukokuulla. Näin on parhaat mahdollisuudet saada seuraavan vuoden varsominen ajoitettua alkukesään. Kiimoja tarkkaillessa ja sopivaa hetkeä odotellessa viikot vierivät nopeasti.