google.com, pub-7463296435306292, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

Meidän Maaseutu

Meidän Maaseutu on opas- ja puuhavihko maaseudun elämästä. Työ toteutettiin sosionomi (AMK)-tutkinnon opinnäytetyönä ja ilmestyi vuonna 2017.

 

Tervetuloa tutustumaan

maaseudun elämään!

Vaikka kaikki me olemme päivittäin maaseudun tuotteiden kanssa tekemisisssä, moni ei lainkaan tiedä, mitä kaikkea maatiloilla tehdään ja miten ruokaa tuotetaan. 

Tämän oppaan ja siihen liittyvien tehtävien tarkoitus on tuoda maaseutua lähemmäs erityisesti lapsia. Ohjaajalle opas ja tehtävät antavat perustietoa aiheesta sekä ideoita opetuksen tueksi. Vihko ei ole yksityiskohtainen oppikirja, vaan tarkoituksemme on johdattaa teitä aiheen äärelle iloisten ja värikkäiden kuvitusten sekä pienten tietoiskujen avulla.

 

Oppaassa kerromme maaseudulla tehtävästä työstä, ja siitä mitä kaikkea esimerkiksi maidon tai leivän matkaan ruokapöytään liittyy. Tutustumme maanviljelijään, erilaisiin maatilan koneisiin ja eläimiin sekä maatilalla tehtäviin töihin. Tarkastelemme myös erilaisia ruoan pakkausmerkintöjä. Pohdimme, mitä kotimaisuus tarkoittaa ja miksi sillä on merkitystä, missä syömämme ruoka on tuotettu.

Oppaan kirjoittaja Johanna  ​ja kuvittaja Viivi ovat molemmat kasvaneet maatilan töissä. Kotimainen ruoantuotanto on meille tärkeää ja käytävän keskustelun pitää mielestämme perustua tietoon, ei kuvitelmiin. Siitä syntyi idea myös tähän oppaaseen.

Voit hyödyntää opasta parhaaksi katsomallasi tavalla osana päiväkotiryhmän leikki-, askartelu- ja opetustuokioita, sekä ideoida teemojen pohjalta lisää leikkejä ja muuta toimintaa. Ladattavat verkkomateriaalit ja tulostettavat tehtävät täydentävät oppaan sisältöjä.

 

Tilaa kirja

Kirjan hinta 19 €/kpl + postikulut 3 €.

Kysy tarjous isommasta erästä yhteydenottolomakkeella!

meidanmaaseutu_banneri.jpg
bottom of page