google.com, pub-7463296435306292, DIRECT, f08c47fec0942fa0
 

Emäntä esittäytyy

Sukutilalla tehtiin sukupolvenvaihdos 2015. Kuten monella muullakin, Viivillä maaseudulle vetävä tekijä ovat tilan jatkamisen ohella - tai oikeastaan ennen muuta - hevoset, ja varsinkin suomenhevosten kasvatus.

 

Vedän hevoskimppoja, opetan tarvittaessa omia varsoja sekä ratsastan. Tilan pelloilla viljellään heinää, kauraa ja mustaherukkaa. Metsät on FSC-sertifioitu, luonto ja teot sen hyväksi ovat tärkeitä, ja luonnonvara-alalla jos missä ne ovat konkreettisesti läsnä. Myös luomuviljely kiinnostaa, ja siihen siirtyminen on ajankohtaista lähiaikoina.

 

Toinen ammattini löytyi viestinnän parista (medianomi AMK, graafinen suunnittelu) ja sittemmin olenkin päässyt yhdistämään näitä kahta osaamisalaa paitsi päivätöissä ja oman tilan toiminnassa, myös mm. hevoskimpoissa sekä nettisivu- ja taideprojekteissa.

Työhistoriassani on opiskelujen ohella useammankin alan töitä, mutta tähän asti pisin palkattu pesti on löytynyt SHKL:n toimistolta, missä aloitin syksyllä 2013. Näissä töissä ovat yhdistyneet hevoset ja viestintä. Vuonna 2018 jäin toimistolta äitiys- ja hoitovapaille. 

Mediassa

Tutkinnot

 

2008 Harjun Oppimiskeskus, maatalousalan perustutkinto, hevostalouden koulutusohjelma + lukio: hevosenhoitaja + ylioppilas, suuntautumisvaihtoehtona ravihevosen hoito ja valmennus

2015 Medianomi (AMK), Kymenlaakson AMK

Viestinnän koulutusohjelma, graafinen suunnittelu

Lyhyemmät kurssit ja muu koulutus

2014 Ravivalmennuksen C-kurssi, Lahti

 

2014 Hevoskimpanvetäjien koulutus, Espoo

2015 Ravivalmennuksen B-koulu, Ypäjä

 

2016 Vastuullinen Hevostalli-kurssi, HAMK (Avoin AMK, 5 op)

 

2017 Tallitoimijan verkkoluennot ja -tentti (Hevostietokeskus)

2018 Hevosyrityksen liiketoiminta-kurssi, HAMK (Avoin AMK, 5 op)​

2020 Luomukurssi

Viivi ja Elysetar, ensimmäinen oma suomenhevonen. Kuva Johanna Mäkelä

herkko 2007.jpg

Herkko-shettis toimi Viivin ensimmäisenä oppimestarina ravihommissa. Tässä kuvassa pappa veresteli muistojaan Kouvolassa poniharjoitusraveissa vuonna 2007.