google.com, pub-7463296435306292, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Valon Voima-Talli on Epeli Huiskon
ympärille koottu pieni kimppatalli.​

Epeli on vuonna 2014 syntynyt suomenhevosruuna, jonka isä on naapuritallilla vaikuttava juoksijaori Vieskerin Valo ja emä Viivin ensimmäinen oma suomenhevonen Elysetar.

Epeli on oivallinen esimerkki suomenhevosesta, joka kertoo itse mitä haluaa ruveta isona tekemään. Epelistä piti tulla ravihevonen, mutta selkeästi enemmän taipumuksia se on esittänyt ratsun uralle.

 

Niinpä kuusivuotiskesänä tehtiin päätös vaihtaa lajia. Epeliä on kyllä kolmevuotiaasta lähtien ratsastettu muun treenin ohella ja pääsihän se nelivuotiaana peräti laatuarvostelufinaaliin asti sijoittuen Ypäjällä hienosti yhdeksänneksi. Täysin nollasta ei ratsukoulutusta siis tarvinnut aloittaa.

Kummihevostoiminta

Epeli otti osaa Kummihevoskampanjoihin kun niitä järjestettiin 2015 sekä suomenhevosen juhlavuonna 2017. Sittemmin kummihevosvierailuja ei ole valitettavasti pystytty järjestämään, mutta toivomme että näistä tapaamisista jäi koululaisille yhtä hyvät muistot kuin meille omistajille.

 

Epelillä on oma Facebook-sivu, ja se lähettää terveisiä seuraajilleen myös tilan Instagram-tilillä @lammintila.

 

Ratsastustunneilla ja kilpailuissa

Epeli on nyt jo sen verran aikuistunut ja koulutus on edennyt sellaiseen pisteeseen, että se on aloittanut muun treenin ohella tuntiratsun hommat.

Epelillä pääsee ratsastamaan ilmoittautumalla Toivolan Kotipihan ratsastustunneille. Talli sijaitsee Elimäellä Rahikkalassa.

Laatukimppa
Valon Voima-Talli

Epeli on osoittanut lahjoja ratsun uralle. Se sijoittui 4-v Laatuarvostelufinaalissa 2018 yhdeksänneksi. Ratsailla Veera Kirjalainen. Kuva Johanna Mäkelä

Epeli ensimmäistä kertaa radalla lukemassa mainoksia kesällä 2016

Epeli palkittiin näyttelyn parhaana varsana Kouvolassa 2.10. 2016

Epeli ja Emma kouluratsastuskilpailuissa 11.10. 2020

Lammin Tila

0400-738827

info (at) lammintila.com

© 2016 Lammin Tila

Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now