google.com, pub-7463296435306292, DIRECT, f08c47fec0942fa0
 
  • Admin

Meillä leivotaan kakkuja sekä omille hevosille että kasvateille

Hevosten kautta olen saanut paljon sellaisia tuttavia ja ystäviä joiden kanssa ei varmaan muuten oltaisi koskaan tavattu, ja jokainen uusi hevoskimppa sekä maailmalle lähtevä kasvatti laajentaa tätä sosiaalista piiriä entisestään.


Huisi Hemmo
Huisi Hemmolle on päästy leipomaan jo jokunen kakku. Kriteriumfinalistin kunniaksi avattiin myös ehkä myös pullo kuohuvaa. ;) Kuva Maisa Hyttinen

Kimppaomistamisessa yhteinen hevonen yhdistää myös ihmisiä. Vaikka vastuu hevosen päivittäisestä hoidosta sekä kilpailuttamisesta on ulkoistettu valmentajalle, sen asioista keskusteleminen on omanlaisensa osa harrastusta.


Mukavinta on tietysti juhlia onnistumisia porukalla, mutta erityisen hyvältä se tuntuu voitettujen vaikeuksien jälkeen. Tämä laji tarjoaa suuria tunteita niin hyvässä kuin pahassa.


Maailmalle lähteneiden kasvattien edesottamuksia on tosi helppoa ja kivaa seurailla mm. somessa, ja terveiset ovat aina tervetulleita. Niin sitä elää mukana iloissa ja suruissa.


Lumettaja voittostartissa Mikkelissä 1.3.2020, kuva Satu Pitkänen
Lumettaja voittostartissaan Mikkelissä 1.3.2020. Kuva Satu Pitkänen/Rozpravka photography

vanerinen kakkukoriste suomenhevonen

Tämä koivuvanerinen kakkukoriste on teetetty ihan voitto- ja totokakkuja varten. Koristeen on suunnitellut Viivi ja tuotteet valmisti vihtiläinen avainlippuyritys Sunnymore Design. Kakkukoristeita on myös myynnissä Lammin tilan verkkokaupassa. Mallina tässä koristeessa ja innoittajana kakun koristelussa toimi oma kimppaori Lumettaja.


Osaksi hevosihmisten "perhettä"


Kun kasvatti vaihtaa omistajaa, sen uusista ihmisistä tulee tavallaan perhettä myös meille kasvattajille.


Eihän hevoskauppaan tietenkään mitään yhteydenpitovelvoitetta kuulu, mutta toisaalta hevonen on hyvä syy pitää yhteyttä. Joulukorttilistalle kasvattien omistajat ja kimppalaiset ainakin päätyvät. ;)