google.com, pub-7463296435306292, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

Meillä leivotaan kakkuja sekä omille hevosille että kasvateille

Hevosten kautta olen saanut paljon sellaisia tuttavia ja ystäviä joiden kanssa ei varmaan muuten oltaisi koskaan tavattu, ja jokainen uusi hevoskimppa sekä maailmalle lähtevä kasvatti laajentaa tätä sosiaalista piiriä entisestään.


Huisi Hemmo
Huisi Hemmolle on päästy leipomaan jo jokunen kakku. Kriteriumfinalistin kunniaksi avattiin myös ehkä myös pullo kuohuvaa. ;) Kuva Maisa Hyttinen

Kimppaomistamisessa yhteinen hevonen yhdistää myös ihmisiä. Vaikka vastuu hevosen päivittäisestä hoidosta sekä kilpailuttamisesta on ulkoistettu valmentajalle, sen asioista keskusteleminen on omanlaisensa osa harrastusta.


Mukavinta on tietysti juhlia onnistumisia porukalla, mutta erityisen hyvältä se tuntuu voitettujen vaikeuksien jälkeen. Tämä laji tarjoaa suuria tunteita niin hyvässä kuin pahassa.


Maailmalle lähteneiden kasvattien edesottamuksia on tosi helppoa ja kivaa seurailla mm. somessa, ja terveiset ovat aina tervetulleita. Niin sitä elää mukana iloissa ja suruissa.


Lumettaja voittostartissa Mikkelissä 1.3.2020, kuva Satu Pitkänen
Lumettaja voittostartissaan Mikkelissä 1.3.2020. Kuva Satu Pitkänen/Rozpravka photography

vanerinen kakkukoriste suomenhevonen

Tämä koivuvanerinen kakkukoriste on teetetty ihan voitto- ja totokakkuja varten. Koristeen on suunnitellut Viivi ja tuotteet valmisti vihtiläinen avainlippuyritys Sunnymore Design. Kakkukoristeita on myös myynnissä Lammin tilan verkkokaupassa. Mallina tässä koristeessa ja innoittajana kakun koristelussa toimi oma kimppaori Lumettaja.


Osaksi hevosihmisten "perhettä"


Kun kasvatti vaihtaa omistajaa, sen uusista ihmisistä tulee tavallaan perhettä myös meille kasvattajille.


Eihän hevoskauppaan tietenkään mitään yhteydenpitovelvoitetta kuulu, mutta toisaalta hevonen on hyvä syy pitää yhteyttä. Joulukorttilistalle kasvattien omistajat ja kimppalaiset ainakin päätyvät. ;)


En tietenkään kyttäämällä kyttää enkä tule oven taakse tivaamaan omistajan suunnitelmista, onnistumisista tai epäonnistumisista, mutta elän mukana sekä iloissa että suruissa. Terveiset ovat aina tervetulleita.


Erityisesti lämmittää kuulla miten tärkeitä hevoset ovat omistajilleen, ja nähdä miten onnellisia ihmiset ovat hevosistaan. Raveissa käyminen on kivaa, mutta lopulta kilparadoilla vietetään vain murto-osa ajasta.


Kuuluuhan hevosenomistajan elämään lähes väistämättä tietysti murheitakin, mutta kun onnistuminen osuu kohdalle, siinä murheet unohtuvat, taas jaksaa talikkoa heiluttaa tallissa.


"Velatkin muuttuvat saataviksi", veisteli joku osuvasti.


Voittokakkua ja tototorttua


Ravipiireissä on tapana, että voiton kunniaksi omistaja(t) leipoo kakkua ja totosijan (2-3) kunniaksi tarjotaan tototorttua. Vahvana elää myös uskomus, että kakku pitää olla syötynä ennen seuraavaa starttia, ettei tuurit mene. Niitä ei siis sovi säästellä. ;)


Minun mielestäni onnistumisista saa iloita avoimesti. On sitä murhettakin elämässä jokaisella aivan varmasti tarpeeksi. Ei se ole ylpistelyä olla iloinen, kun menee hyvin, kunhan antaa kunnian sille jolle se kuuluu!


Ravilähdön voittaminen on aina juhlan paikka ja me kasvattajat riemuitsemme onnistumisista ihan kuten omankin hevosen menestyksestä, joten kakun leivonta on silloinkin mielestäni ihan perusteltua.


Aina on hyvä syy leipoa, joten olisin valmis ulottamaan kakunleivontakulttuurin myös esimerkiksi koelähtökakkuihin, starttipäiväkakkuihin, lohtukakkuihin silloin kun ei mene niin hyvin, sekä varsajaiskakkuihin uuden hevosenelämän nähdessä päivänvalon. ;)Suosikkireseptini hevosten voittokakkuihin


En ole kummoinen jauhopeukalo, mutta välillä on kiva kokeilla jotain kohtuullisen helppoa reseptiä. Kuten todettua, voittajahevosen juhlinta on vähintäänkin riittävä syy verestellä taitoja.


Pidän itse raikkaista juustokakuista, mutta kun on oikein makeannälkä, Kinuskikissan Jalkapallokakku-ohje on ollut tosi helppo, hyvä ja näyttävän näköinen resepti.


Jalkapalloteemaan ei tarvitse jumiutua, koristelulla kauniista pyöreästä kakusta saa sopivan ja näyttävän kakun juhlaan kuin juhlaan. Reseptistä voi jättää osan sokeristakin pois, ja lopputulos on edelleen hyvin makea. :D

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page